Maak een afspraak
sport-massage.jpg

Sportmassage

Wanneer u regelmatig, intensief sport wordt er veel gevraagd van het lichaam en dan met name van de spieren en gewrichten. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn, want het lichaam is gemaakt om te bewegen. De meeste blessures ontstaan doordat we te veel en te lang stilzitten. Voor sporters is het belangrijk om het lichaam in goede conditie te brengen en te houden. Hierbij is de combinatie van training en sportmassage een goede zet. Tijdens de massage worden de spieren losgemaakt, de doorbloeding verbeterd en de afvalstoffen afgevoerd. Sportmassage kan soms best pijnlijk zijn, omdat er vaak wat langer op een bepaalde plek gemasseerd wordt om de afvalstoffen goed af te kunnen voeren.

Tijdens het masseren voelt de masseur of er sprake is van een (kleine) blessure of dat het gaat om verzuring. In het geval van een blessure is één behandeling vaak niet voldoende en wordt er een plan van aanpak gemaakt. Soms aangevuld met oefeningen voor thuis. Ook is het mogelijk dat wij u doorverwijzen naar een specialist zoals een fysiotherapeut.

Spieren die in goede conditie zijn kunnen meer inspanning verdragen waardoor uw prestaties zullen verbeteren. Een regelmatig bezoek aan een sportmasseur is dan ook zeker geen overbodige luxe. U brengt uw auto toch ook geregeld naar de garage voor een servicebeurt? Zie het als een APK op uw lichaam. Wanneer u twee a drie keer per week sport, adviseren wij u eens in de vier tot zes weken een sportmassage. Zo voorkomt u blessures.

Sporting Plus

Bijlestaal 48d

1721 PW Broek op Langedijk