Maak een afspraak
voeding.jpg

Voeding

Wil je blijvend gewicht verliezen, meer energie of meer spierkracht, dan is naast voldoende beweging gezonde voeding een essentieel onderdeel. Echter, wat is nu gezonde voeding? Er is geen onderwerp waar zoveel over gezegd en geschreven wordt, met tegelijkertijd zoveel verschillende meningen en inzichten. Niet gek dus dat je het spoor op voedingsgebied een beetje bijster geraakt bent.

Wij vinden dat een gezond voedingspatroon maatwerk is. Voeding die past bij je lichaam, bij je dagelijkse bezigheden, werk en privé. We kijken ook naar voeding in relatie tot de mens. De oermens moest moeite doen om aan voeding te komen. Als ontbijt ging hij eerst op jacht om vervolgens de buit op te eten. Het lichaam werd hierdoor aangezet tot het verbranden van vet. De huidige westerse mens beweegt te weinig, waardoor het lichaam al die extra calorieën (met name koolhydraten) opslaat als vet. We leven steeds ongezonder en worden steeds zwaarder, met alle problemen van dien.

Een gezond voedingspatroon is gericht op een aantal belangrijke pijlers die in principe voor iedereen gelden.

  1. Beperk de inname van koolhydraten
  1. Eet eiwitrijk voedsel
  1. Eet zo min mogelijk toegevoegde suikers
  1. Eerst trainen, dan eten
  1. Eet zoveel mogelijk groente en fruit
Wil je inzicht in jouw voedingspatroon download dan hieronder jouw foodlog, waarop je drie dagen lang een eetdagboek bij kunt houden.
Wil je graag een voedingsadvies op maat? Neem dan contact op met Erik via erik@sportingplus.nl.

Voedingssupplementen

Zeker voor mensen die intensief aan sport doen zijn voedingssupplementen een welkome aanvulling op de voeding. De supplementen vullen tekorten aan vitamines en mineralen aan, waardoor bijvoorbeeld klachten als spierkrampen snel verholpen kunnen worden.

Pro Vitality levert hoogwaardige voedingssupplementen en deelt kennis over de werkzaamheid van voedingssupplementen voor een goede gezondheid, maximale (sport)prestaties en een optimaal lichaamsgewicht.

Wil je meer informatie of voedingssupplementen bestellen, stuur dan een mail naar erik@sportingplus.nl

Sporting Plus

Bijlestaal 48d

1721 PW Broek op Langedijk